Veelgestelde vragen

Diploma

Kan ik met mijn diploma bij jullie komen werken?

Wat leuk dat je interesse hebt om bij ons te komen werken! Je kunt hier bekijken of je met jouw diploma’s aan de slag kan bij Kind & Co Ludens. Of je kunt de lijst met relevante opleidingen bekijken.

Wat is internationale diplomawaardering en hoe vraag ik die aan?

Een diplomawaardering vertelt je wat in Nederland de waarde is van je buitenlandse opleiding en diploma. Soms kan een specifieke vergelijking worden gemaakt met Nederlandse opleidingen. In andere gevallen is het alleen mogelijk om een niveau of richting aan te geven omdat er verschil is in onderwijssystemen. Het aanvragen van een internationale diplomawaardering is mogelijk bij NUFFIC of COLO. Op www.idw.nl vind je meer informatie over het aanvragen van internationale diplomawaardering.

Mag ik met een buitenlands diploma als pedagogisch medewerker bij Kind & Co Ludens werken?

Wanneer na diplomawaardering via het NUFFIC of COLO blijkt dat jouw diploma kwalificeert voor de functie van pedagogisch medewerker ben je van harte welkom om te solliciteren. Op www.idw.nl kun je diplomawaardering aanvragen.

Opleiding

Bieden jullie ook BBL-plekken aan?

Ja, dat doen we zeker. Op meerdere momenten in het jaar kun je bij ons starten met een werken en leren (BBL) opleiding. Wil je hier meer over weten? Check dan even de pagina over werken en leren

Als we BBL-plekken beschikbaar stellen, wordt er een vacature op de website geplaatst waar geïnteresseerden dan op kunnen reageren. Benieuwd of er nu een vacature uitstaat? Bekijk de BBL pagina.

Kan ik met mijn vooropleiding instromen in een leerwerktraject (BBL). Waarom wel/niet?

Of je kan instromen in een BBL-traject is afhankelijk van je vooropleiding. Voor de reguliere opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (niv 3) en Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (niv 4) kan je met een vmbo-diploma of een diploma MBO 2 toegelaten worden tot de opleiding.

Voor onze versnelde bedrijfsopleidingen gelden vaak andere instroomeisen, deze zijn in de vacaturetekst vermeld.

Hebben jullie BOL-stageplaatsen?

Wij stellen ook ieder jaar BOL-stageplaatsen beschikbaar. In september en februari stromen er vaak weer veel nieuwe studenten binnen.